欢迎访问

膜结构

_

张拉膜

_

充气膜结构

_深圳市景秀钢膜工程有限公司官方网站!
13510993166
行业新闻

膜结构案例之22届气候大会展览村落

发布时间:2020-08-11 15:24:03作者:景秀浏览量:206

    村 落| The Village

    此展览村落为一个由帐篷等临时建筑搭建而成的临时城市,其结构和材料可拆卸和重复利用。展览场地历时5个月在一片空地上拔地而起,面对着马拉喀什历史城墙和阿特拉斯山脉。场地的主轴线连接了两条城市主路。680米长18米宽的中轴展亭连接了所有建筑元素,巨大的顶棚覆盖了整个中轴展亭。

    The design of the exhibition grounds is based upon a temporary urbanism created by the installation of a village of canopies, entirely demountable and reusable. The exhibitions grounds were constructed within a span of five months on an empty piece of land, facing both the historical wall of the city and the Atlas mountains. The main axis of the site connects to two of the principal roads of the city. The central spine, 680 meters long and 18 meters wide, unites all the elements of the program and is covered by a gigantic canopy along its entire length.

▼临时城市全景,Overall View of Temporary Urbansim

景秀膜结构公司

▼中轴展亭,central spine exhibition

景秀膜结构公司

景秀膜结构公司

顶 棚 | The Canopy

帐篷作为通用且原始的建筑形式,回应了人类在这个星球上的共同需求。庞大的敞篷结构覆盖了场地中央将近12000平方米的面积,由OUALALOU+CHOI事务所和制造商Serge Ferrari合作建造而成。建筑师应用预应力膜创造了开放透明的展亭同时满足了防水的需求。22届气候大会为建筑应用革新性的张力结构和材料提供了极好的机会。

The tent is a primitive and universal form of architecture that speaks to the common needs of man on this planet. The enormous tented structure over the central space covers 12 000m2 and arises from a collaboration between OUALALOU+CHOI and the manufacturer Serge Ferrari. The prestressed membrane is of an openwork design to create an effect of transparency while still remaining completely waterproof. The COP22 provided the opportunity to create an innovative tensile project, both in terms of its structure and its materiality.

▼庞大的敞篷结构覆盖了场地中央将近12000平方米的面积

景秀膜结构公司

景秀膜结构公司

景秀膜结构公司

▼革新性的张力结构和材料,an innovative tensile structure and material

景秀膜结构公司

景秀膜结构公司

门 户| The Gateway

这个纪念碑式的装置高12米长50米,是通往全体会议厅的门户,其复杂的几何形态由层层的立面版拼接而成;传统的标志性大门在层层面板上雕刻而出。立面由采购于摩洛哥当地的一根根木条堆叠而成,这样的建造方式使其可拆解和重复利用,以便在不同的城市公共花园中再造新的临时展馆。

This monumental installation, 12 meters high and 50 meters long, serves as a gateway to the plenary sessions. A complex geometry is constructed from a layering of elevations; the motif of a traditional doorway is carved out of the multitude of layers. Made of a stacking of identical wooden pieces locally sourced in Morocco, the structure is built in such a way as to enable the pieces to be taken down and reutilized to construct a series of pavilions in public gardens throughout the city.

▼纪念碑式的门户装置12米高50米长,This monumental installation, 12 meters high and 50 meters long

景秀膜结构公司

景秀膜结构公司

▼装置复杂的几何形态由层层的立面版拼接而成,A complex geometry is constructed from a layering of elevations

景秀膜结构公司

▼立面由采购于摩洛哥当地的一根根木条堆叠而成,Made of a stacking of identical wooden pieces locally sourced in Morocco

景秀膜结构公司

▼装置细节,installation details

景秀膜结构公司

▼全体会议厅内部,plenary interior

景秀膜结构公司

景秀膜结构公司

景秀膜结构公司

餐 厅 | The Restaurant

两间餐厅采用了互锁结构建造并留出一定距离以便在城镇中心创造一个公共集会空间。横向的景观带自然的过渡了领导人区域和全会厅。堆叠的体量之间留有空隙,餐厅和相邻花园的组成方式暗示了Marrakech乡村与城市的布局方式。餐厅的临时结构采用木质模块搭建而成,可以在22届气候大会结束后拆卸重组利用。

The two restaurants have been designed as interlocking structures that have been pulled apart to create a public agora at the heart of the village. This transveral landscape creates a transition between the zones of the negociators and the plenary halls. Built as an accretion of volumes and voids, the restaurants and adjacent gardens allude to traditional urban compositions in the villages around Marrakech. They are built of modular wooden panels as temporary structures that will be dismantled, reassembled, and reused after the end of the COP22.

▼餐厅外观,Restaurant External View

景秀膜结构公司

▼餐厅内部,Restaurants Interior View

景秀膜结构公司

▼总平面,Master Plan

景秀膜结构公司

景秀膜结构公司